abonneer nu
Muziek

Concert Cantica Sacra

Geplaatst op Friday 20 April 2018 18:26
  • © Foto Jan Vredenburg

pinterestmail

Steenwijk - Het koor Cantica Sacra geeft zaterdag 21 april een concert in de Grote Kerk van Steenwijk, met als titel ‘Anthems & Love Songs’. Naast prachtige, aansprekende muziek van gerenommeerde hedendaagse componisten als Eric Whitacre, Morten Lauridsen en Howard Goodall staat deze keer tevens de ‘Mass’ van Steve Dobrogosz op het repertoire. Een mis voor koor en piano die bij Cantica Sacra al jaren op het verlanglijstje stond! ‘Voor de koorleden was het al na enkele repetities duidelijk: het moeten we ons publiek van laten meegenieten,’ vindt dirigent Claartje van Dokkum. ‘Mensen laten zich ten onrechte nogal eens afschrikken door de term ‘hedendaagse componisten’. Men denkt dan al gauw aan popmuziek of hele experimentele muziek, maar die muziek staat dus niet op ons programma. De componisten die wij de afgelopen jaren ontdekt hebben schrijven echt prachtige klassieke muziek. Ik ben er van overtuigd dat een Eric Whitacre of Morten Lauridsen ooit in het rijtje van de grote klassieke componisten terecht komt!’

En steeds ontdekt Cantica Sacra weer nieuwe muzikale juweeltjes, zoals van de jonge Amerikaanse componist Daniel Elder of de Noor Kim Andre Arnesen. Ook zij komen aan bod op 21 april met hun veelzeggende ‘Ballade to the Moon’ respectievelijk ‘Flight Song’.

Het constant nieuwe wegen inslaan op muzikaal gebied is ook een van de redenen dat Claartje inmiddels aan haar zesentwintigste seizoen bij Cantica Sacra is begonnen; koor en dirigent zijn zodoende nog steeds niet op elkaar uitgekeken. Het koor zelf stevent onder-tussen op het veertigjarig jubileum af. De officiële oprichting vond plaats eind 1979 maar begin 1980 ging Cantica Sacra daadwerkelijk van start. ‘Daar gaan we natuurlijk weer een mooi jubileumconcert van maken, de eerste ideeën doen inmiddels de ronde. Maar nu eerst ‘Anthems & Love Songs’, echt een aanrader voor alle liefhebbers van koormuziek!’ besluit de dirigent.

Onder leiding van dirigent Claartje van Dokkum en in samenwerking met pianist Jan de Roos en violist Inge Muntendam belooft Cantica Sacra weer garant te staan voor een bijzondere muzikale belevenis!

Aanvang concert: 20.15 uur. Kerk open 19.15 uur. Kaarten aan de kerk €17,50 en in de voorverkoop € 15 bij koorleden, Foto Jan Vredenburg Steenwijk of via www.canticasacra.nl. Kinderen t/m 16 jaar gratis toegang.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.