abonneer nu
Muziek

Verhuisconcert theater Podium Lokaal

Geplaatst op vrijdag 15 juni 2018 11:48
  • Singer-songwriter San Glaser © Theater Podium Lokaal

pinterestmail

St. Jansklooster - Zangeres San Glaser geeft op zondag 24 juni om 16.00 uur een ‘verhuisconcert’ in theater Podium Lokaal te St. Jansklooster. Podium Lokaal gaat namelijk verhuizen en het optreden van Glaser is daarom op deze locatie het ‘afscheidsfeest’ van het kleinschalige theater. Na de zomer zijn de optredens op een andere plek te zien.

San Glaser

Glaser is als Sandra Buurke geboren in Hoogezand-Sappemeer. Met haar grote liefde voor de jazz, maar ook een zwak voor soul en pop, heeft ze inmiddels vier albums opgenomen in Duitsland. San Glaser is een bekende voor theaterdirectrice Barbara Lok, want samen zaten ze in de meidengroep Valeries Garten die vooral in Duitsland successen boekte.

Zangeres en songwriter

Het concert in St. Jansklooster is haar eerste optreden als zangeres en songwriter in Nederland. Ondanks dat ze een ervaren zangeres is vindt ze het spannend. Het is alweer jaren geleden dat San Glaser vertrok uit Hoogezand en Groningen, om een muzikale toekomst in Duitsland op te bouwen. Eigenlijk is dat bij toeval ontstaan, zo vertelt ze. “Het was geen plan, ben er min of meer terechtgekomen. Ik maakte eerst muziek in Nederland met een Nederlands bandje, een top 40-band. Dat waren mijn eerste voetstappen in de muziek.”

Muzikale genen

Nadat ze via het muzikale circuit in Duitsland belandde, stapte San glaser over naar een Duitse band. “En ik kreeg een Duitse vriend, voordat ik het wist woonde ik echt in Duitsland.” Aan muzikale genen in elk geval geen gebrek, want Sandra is een dochter van Gré Buurke en Maurits Hitijahubessy, de van oorsprong Molukse gitarist die in de jaren zestig bekend werd met de band Little Ritz & The Rocking Butterflies.

Altijd jazz

Als artiest werkt San Glaser dan ook aan een muzikale carrière waarin Jazz net zo goed een rol speelt als Soul en Pop. “Ik zie mezelf wel als een Jazz-zangeres, maar ben ook meer dan dat,” vervolgt ze. “Jazz is gelukkig heel breed. Ik speel veel in jazzclubs. De ene song is vrij jazzy, de andere neigt weer naar soul en pop. Maar altijd met een knipoog naar de jazz.”

Nieuwe artiesten Podium Lokaal

Theaterdirectrice Barbara Lok heeft voor het komende seizoen al een groot aantal nieuwe artiesten geboekt. Waar de concerten zullen plaatsvinden, is op dit moment nog niet bekend. Zodra daarover meer nieuws is, staat dat op de website.

Bestel kaarten op www.podiumlokaal.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.