abonneer nu
Muziek

Johan geeft optreden in Meppel

Geplaatst op dinsdag 19 juni 2018 14:04
  • Johan. © Johan / persfoto

pinterestmail

Meppel – De vermaarde popband Johan komt donderdag 15 november naar Meppel voor een optreden bij De Muziekcoöperatie. De band maakte eerder dit jaar met het album 'Pull Up' en een uitverkochte clubtournee een doorstart.

Johan is het geesteskind van Jacob de Greeuw. De zanger/gitarist uit Hoorn doopte in 1996 zijn band Visions of Johanna om in Johan en tekende bij het toen nieuwe Excelsior label, waar het titelloze debuut in hetzelfde jaar uitkwam. De groep bestond toen uit Remco Krull (gitaar), Niels de Wit (bas) en Wim Kwakman (drums). Drie jaar later werd de Meppeler Diets Dijkstra (bekend van o.a. Crapjam) ingelijfd en bracht de groep in 2001 opvolger ‘Pergola’ uit.

Na ‘Thnx Jhn’ en ‘4’ gooide Johan het bijltje erbij neer, maar liet in de loop van 2017 te weten weer een nieuw album op te nemen. De wederopstanding werd met louter positieve reacties onthaald.

De groep wordt nog steeds geroemd om hun melancholieke liedjes, doorspekt met melodieus gitaarwerk en meerstemmige zang. De band bestaat tegenwoordig naast De Greeuw en Dijkstra uit drummer Jeroen Kleijn en gitarist Robin Berlijn.

Kaarten voor het optreden zijn te koop via http://muziekcooperatie.nl/

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.