abonneer nu
Muziek

What the Folk in De Buze

Geplaatst op woensdag 27 juni 2018 14:12
  • © Eigen foto

pinterestmail

Steenwijk - What The Folk is terug in De Buze. Het wordt vrijdagavond 29 juni vol zweterige country, warme melodieën en dromerige liedjes.

In het voorprogramma zingt Jolien Damsma. Zij heeft een indrukwekende stem en speelt akoestische gitaar. Met een aantal covers is dit de opwarmer voor headliner Timo de Jong. Timo maakt country-, folk en rock ’n rollmuziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken.

Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan vierhonderd keer op, waaronder twee keer Eurosonic Noorderslag en een tour door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden. Tegenwoordig doet hij dat samen met zijn band: gitarist Berend Rombouts, bassist Haico Postma en drummer Sander Veldman. Met deze muzikanten maakte Timo ook zijn nieuwste album: Just One Whisper. Waarvan zeker een aantal nummers langs zullen komen.

De aanvang is 20.00 uur; de entree is gratis.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.