abonneer nu
Muziek

Zomerserie orgelconcerten in Vollenhove van start

Geplaatst op maandag 2 juli 2018 10:20
  • Sietze de Vries. © Eigen foto

pinterestmail

Vollenhove - In de Grote of Sint Nicolaaskerk te Vollenhove wordt deze zomer, na het succes van vorig jaar, opnieuw een zomerserie orgelconcerten georganiseerd. Het historische Bosch/Schnitger-orgel (1686) wordt op 8 vrijdagavonden bespeeld vanaf 20.00 uur.

Op vrijdag 6 juli verzorgt Sietze de Vries, organist van de Martinikerk te Groningen, de aftrap. Met Sietze de Vries haalt de organisatie een internationale toporganist in huis. Hij speelt een programma met orgelwerken van Dietrich Buxtehude en Johann Sebastian Bach en sluit zijn programma af met een improvisatie, een discipline waar hij groots in uitblinkt en wereldwijd vermaard om is.

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding onder andere van Wim van Beek, Jos van der Kooy en de beroemde improvisator Jan Jongepier. Tijdens en na zijn conservatoriumstudie won hij maar liefst vijftien prijzen op orgelconcoursen. Hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië.

Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij volgde Wim van Beek op als organist van de Martinikerk in Groningen. Ook is hij internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie Groningen, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel.

Concertreeks

De orgelconcerten in Vollenhove beginnen op vrijdagavond om 20.00 uur en duren ruim een uur. De organist geeft vooraf een mondelinge toelichting op het programma. De overige concerten worden gegeven door André van Vliet (13 juli), Minne Veldman (20 juli), Rien Donkersloot (27 juli), Harm Hoeve (3 augustus), Vincent de Vries (10 augustus), nogmaals Minne Veldman (Bach-concert op 17 augustus) en Ab Weegenaar (24 augustus).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.