abonneer nu
Muziek

Bijzonder concert in villa Rams Woerthe

Geplaatst op vrijdag 6 juli 2018 13:12
  • 0

pinterestmail

Steenwijk - Gewoonlijk is Villa Rams Woerthe in Steenwijk overdag open voor de bezoekers van het Museumhuis en de Collectie Hildo Krop. Maar op 7 juli gaat er iets bijzonders gebeuren. In de avond wordt een concert gegeven dat muziek en architectuur op een verrassende manier met elkaar verbindt.

In 2018 bestaat de eigenaar van Villa Rams Woerthe, Vereniging Hendrick de Keyser, 100 jaar. Om dit te vieren, kreeg violiste Laura Oomens het niet-alledaagse verzoek om een concertserie te organiseren in de huizen van de vereniging waarbij de muziek aansluit bij de tijdgeest van de locaties.

De Jugendstil Villa met het park in Engelse landschapsstijl is de perfecte achtergrond voor het romantisch-Engels programma wat het EnAccord Strijkkwartet op 7 juli zal gaan spelen.

Engelse sferen op het programma

De Brit Edward Elgar (1857 tot 1934) schreef romantische muziekstukken. Met zijn muziek lijkt hij je mee te nemen op een wandeling door Engelse tuinen. Als tegenhanger mag ook Benjamin Britten (1913 – 1976) niet ontbreken. Zijn muziek ademt naast schoonheid ook de ironie van zijn tijdperk. Britten citeerde graag oude meesters, waar hij soms de spreekwoordelijke ‘knipoog’ aan verleende. Het EnAccord Strijkkwartet staat bekend om hun energieke spel. Door hun oog voor detail, uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie vertellen zij de luisteraar een fris en intrigerend verhaal.

In inloop is om 19.30 uur; het concert begint om 20.00 uur.

Meer bijzondere openstellingen

Op donderdag 22 november kun je in Villa Rams Woerthe naar de Muziektheater-voorstelling ‘HUIS in huis’ over het bestaan van een eeuwenoud huis. Het verhaal, met tekst van Nelleke Noordervliet en muziek van Andries van Rossem, wordt verteld vanuit het perspectief van het huis. Informatie en tickets vind je op www.hendrickdekeyser.nl/huis.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.