abonneer nu
Muziek

Eindpresentatie van leerlingen Scala en Docenten Collectief Muziek

Geplaatst op vrijdag 6 juli 2018 16:33
  • © Gerrit Boer

pinterestmail

Havelte - De leerlingen en docenten van Scala Centrum voor de Kunsten en het Docenten Collectief Muziek presenteren zich zaterdag tijdens een eindconcert. De activiteit vindt plaats in de Clemenskerk in Havelte en begint om 19.30 uur.

Op het programma van de eindpresentatie in Havelte staan zaterdag onder meer instrumentale solisten, een strijkersensemble, een dwarsfluitensemble en een strijkkwartet. Iedereen is van harte welkom voor een verrassende muzikale avond voor jong en oud. De entree bestaat uit een vrije gift.

jUDIor

Eerder verzorgden de leerlingen Algemene Muzikale Vorming van obs Burg. W.A. Storkschool in Dwingeloo hun einduitvoering in De Twingel aan de Heuvelenweg. Die avond werd door Scala Centrum voor de Kunsten en Muziekvereniging UDI aangegrepen voor de aftrap van jUDIor 18-19, een vervolg op de binnenschoolse AMV muzieklessen met als doel een jeugdorkest te vormen. Kinderen vanaf groep 4 konden deze avond blaasinstrumenten uitproberen, informatie krijgen en zich aanmelden voor groepslessen op trompet, waldhoorn, altsaxofoon of klarinet die na de zomervakantie starten.

Samen spelen

jUDIor 18-19 heeft volgens Erik van der Weerd van Scala als doel de jeugd een goede mogelijkheid te bieden om samen te musiceren. ‘De serie van 17 muzieklessen wordt gegeven door vakdocenten van Scala en vindt plaats vanaf 13 september op de donderdagmiddag, aansluitend op de schooldag, van 14.30 tot 15.30 uur in De Twingel. De kinderen kunnen kiezen voor de koper- of houtblazers klas. Na vier weken, spelen de klassen tijdens de lessen ook een half uur samen. In januari sluiten we de lessen af met een optreden. Het streven is dat er daarna een vervolg komt in de vorm van een jeugdorkest’, aldus De Weerd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.