abonneer nu
Muziek

Eerste orgelconcert in Grote Kerk

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 10:58
  • Harm Hoeve verzorgt het eerste orgelconcert. © Foto Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Steenwijk

pinterestmail

Steenwijk - Organist Harm Hoeve verzorgt zaterdagavond 14 juli het eerste orgelconcert uit een serie orgelconcerten op het Van Oeckelenorgel in de Grote Kerk. Het concert begint om 20.00 uur.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Harm Hoeve opent zijn concert met twee koraalbewerkingen: Psalm 75 van Jan Zwart en Psalm 73 van Feike Asma. Hierna volgen Preludium en Fuga in C van J.S. Bach, Variaties en Fuga over Thema van Purcell gecomponeerd door Jac. Bonset, Choral no. III van C. Franck, Variations on “The Russian National Hymn” van Eugene Thayer, een Festival Toccata van Percy E. Fletcher en tenslotte een Koraaffinele van Harm Hoeve zelf. Een fraai concert gespeeld door een vakkundig musicus.

Volgende concerten:

De volgende concerten worden verzorgd door Wim Magré op 21 juli, Everhard Zwart op 28 juli, Stephan van Dokkum op 4 augustus, Sander van Marion op 11 augustus en Gerwin van der plaats op 18 augustus.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.