abonneer nu
Muziek

JB Meijers in verhuisd Podium Lokaal

Geplaatst op zaterdag 8 september 2018 14:21
  • JB Meijers © Aangeleverde foto

pinterestmail

Vollenhove - JB Meijers, de mannelijke helft van The Common Linnets, naast Ilse de Lange, treedt 9 september om 15.00 uur op in Podium Lokaal. JB Meijers opent daarmee het nieuwe muziek seizoen van Podium Lokaal, wat is verhuisd naar Stadspaleis Old Ruitenborgh in Vollenhove. Het vond eerder altijd plaats in Sint Jansklooster.

In 2009 bracht JB zijn eerste soloplaat Catching Ophelia uit. Dit album werd door Lust For Life uitgeroepen tot album van het jaar. In 2011 verscheen het album See You On The Ice van Carice van Houten, een album waar JB een groot aandeel in had. Op dit album werkte JB met mensen als Antony Hegarty (Antony + Johnsons), Josh Rouse, Jon Allen, Richard Hawley, Marc Ribot, Steve Shelley (Sonic Youth), Howe Gelb en Ken Stringfellow. Vrij snel daarna ging JB werken met Ilse De Lange aan de musical De Tweeling in opdracht van Stage Entertainment. Deze samenwerking verliep zo voorspoedig dat Ilse JB vroeg om deel te nemen aan haar “sideproject” The Common Linnets.

Calm After the Storm

Niemand kon bevroeden dat het nummer Calm After The Storm zo’n gigantisch succes zou worden. De song werd tweede op het Eurovisie Songfestival van 2014 en was daarna nummer 1 in een 20-tal landen, top 10 in nog eens dertig en uiteindelijk in de charts in 60 landen.

Deze samenwerking leverde tot nu toe 2 met platinum en goud bekroonde albums op. Recentelijk heeft JB Meijers het MTV Unplugged album van Peter Maffay gecoproduceerd met wie hij ook zo nu en dan op tournee gaat. Voor 2018 staat een nieuw solo album op stapel.

JB Meijers kan zich buigen over platinum en gouden platen, 1 musical award, 2 Echo awards, Buma-Stemra awards, producer van het jaar door Interface magazine. Als enige Nederlander 3 Popprijzen (Eboman, De Dijk en The Common Linnets) en vele andere prijzen als muzikant.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.