abonneer nu
Muziek

Roon Staal in Kerk van Vledder

Geplaatst op donderdag 27 september 2018 07:20
  • Roon Staal.

pinterestmail

Vledder - Zanger en pianist geeft op vrijdag 28 september een concert in de Kerk van Vledder. Het begint om 20.00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend. Tijdens het optreden presenteert hij zijn nieuwe album.

Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O'Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken die zijn inmiddels vele CD releases weten te vinden.

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 werd hij genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat en in 2002 voor zijn hoofdrol in de rock-opera Tommy van rock-group The Who. Ook trad Staal op in voorprogramma van Art Garfunkel (Simon & Garfunkel) die Staal als zijn protegé koestert.

Eigen werken

Bij zijn concerten speelt hij eigen werken zoals Promise, Als Je Mij Zoekt en Weet Waarom Je Leeft. Ze geven diepgang aan het concert en onthullen waarom hij aan de Universiteit van Amsterdam de bachelor studie Wijsbegeerte heeft gevolgd. Maar dit zijn versieringen in een breed repertoire door de Westerse muziek heen waarin klassieke stukken (Pie Jesu, Parelvissers, Panis Angelicus) worden afgewisseld met bekende songs van onder andere The Beatles, Paul Simon, John Denver of van Nederlandse grond, Boudewijn de Groot.

Staal schuwt uitersten niet. Zo wordt zelfs Ozzy Osbourne uit de kast gehaald met Dreamer - dat hij ooit in Hollywood opnam met producer Jim Ervin. Of een crooner zoals Moon River of Blue Moon maken het dat de avond divers is.

Kaarten zijn online te reserveren via www.roonstaal.com of telefonisch via 06-30025992.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.