abonneer nu
Muziek

Nortepé Singers en De Woudklank houden Concert at the Lake

Geplaatst op Wednesday 26 September 2018 12:16
  • Nortepé Singers. © Lenus van der Broek

pinterestmail

Noordwolde - Liefhebbers van muziek kunnen zondagmiddag 30 september om 15.00 uur terecht bij de Spokeplas in Noordwolde. Tijdens het gratis ‘Concert at the Lake’ treden de Nortepé Singers en De Woudklank niet alleen solo op, maar worden er ook meerdere nummers gezamenlijk gespeeld en gezongen.

Beide muziekverenigingen tellen samen zo’n 70 leden en repeteren al jaren op woensdagavond in ’t Buurthuus in Noordwolde en hebben op die manier frequent contact. Tijdens de ‘na-zit’ ontstond het idee voor een gezamenlijk concert op een bijzondere plaats, ook omdat eerdere samenwerking zoals tijdens de Kerstzangsdiensten in De Duker als inspirerend werd ervaren.

Popmuziek door de jaren heen

De muzikaal leiders Sander Metz en Ellis Nijdam, van respectievelijk de Nortepé Singers en De Woudklank, staken de hoofden bijeen en wisten hun achterban gemakkelijk enthousiast te krijgen voor een middagvullend programma. „Het thema laat zich het best omschrijven als popmuziek door de jaren heen”, vindt Metz. Die keuze zorgt ervoor dat veel nummers in aanmerking komen om gezamenlijk uit te werken. Uiteindelijk is er een zorgvuldige selectie gemaakt. „Het is echt een hartstikke leuk programma met afwisselende muziek”, verzekert Nijdam.

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Kranendonk in Noordwolde.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.