abonneer nu
stoel logo
UIT+Cultuur
steenwijkercourant.nl
29-03-2018 20:15
Marc-Marie gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps of grappigs over te zeggen. Zijn verhalen worden ingeleid door di...
10-04-2018 20:15
Een land op drift, een onzekere natie. Als we de pessimisten mogen geloven wordt onze nationale identiteit bedreigd door moslim...
15-04-2018 14:30
Waarom zijn ongezonde dingen het lekkerst en zijn verhalen waar je slim van wordt zo saai? En waarom mag ik niet in mijn neus p...
20-04-2018 20:15
‘Westerbork Serenade’ gaat over een bijna onvoorstelbare, heldhaftige verzetsdaad, die de 24-jarige vader van Edwin de Vrie...
Routes

Junior Rangers zoeken naar waterplanten in nationaal park

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 13:11
  • © IVN Junior Rangers Nederland

pinterestmail

Sint Jansklooster - Met een speurtocht door het moeras zijn de Junior Rangers uit Nationaal Park Weerribben-Wieden afgelopen week op zoek geweest naar waterplanten.

Bij het Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster had één van de oudere Junior Rangers het programma voorbereid voor de groep jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

Tijdens de speurtocht was het de bedoeling waterplanten te fotograferen. Het was af en toe goed zoeken om de juiste planten te vinden, maar het is iedere groep toch gelukt.

Als eindopdracht mochten ze nog tien verschillende planten benoemen. Dat was geen probleem meer, met alle kennis en informatie die ze die ochtend hadden geleerd over waterplanten. 

Kinderdag

Kinderen die eens willen kennismaken met Junior Rangers kunnen dat doen tijdens de ‘Weerribben-Wieden Week’ op de 'Kinderdag' op zaterdag 22 april bij het Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Verschillende Junior Rangers helpen hier bij de activiteiten.

Informatie op website www.juniorrangers.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.