abonneer nu
Theater

Rabo Theater De Meenthe bol van afwisselende voorstellingen

Geplaatst op vrijdag 9 februari 2018 09:53
  • © (Foto Guido’s Orchestra)

pinterestmail

STEENWIJK – Deze week in Rabo Theater De Meenthe: DDF Crew, Guido’s Orchestra, Anko Bos, Kernkoppen, The Swinging Stones, Pieter Derks en de musical Annie M.G.

DDF Crew

Beleef een onvergetelijke voorstelling voor jong en oud. De DDF Crew komt naar Steenwijk! Ze werden vooral bekend als winnaar van Hollands Got Talent in 2012. De DDF Crew is een professioneel entertainment team uit Vlaanderen met als specialisatie touwtje springen. Touwtje springen van een hoog niveau en met heel veel energie. Deze dynamische en enthousiaste show is op donderdag 15 februari te zien in de Eleq Theaterzaal. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Guido’s Orchestra

Guido’s Orchestra – bekend van Symphonica in Rosso – brengt zijn stijlvolle show Maestro of Music naar De Meenthe. Maestro Guido Dieteren neemt u mee op een betoverende reis door vele muzikale stijlen, waarbij hij de verbinding tussen pop, klassiek en humor prachtig vertaalt in een dynamische show met herkenbare klassiekers, humorvolle acts en spetterende orkest soli. Zangeres Wendy Kokkelkoren verrijkt de instrumentale klanken met haar schitterende stem en is een prachtig podium plaatje in haar vele sierlijke jurken. Het is een avond vol kwaliteit en muzikale verrassingen, niet voor niets wordt dit orkest World’s no. 1 pop orchestra genoemd. De show is op vrijdagavond 16 februari in de Eleq Theaterzaal en begint om 20.00 uur.

Anko Bos

Anko Bos is in het dagelijks leven een bevlogen aardrijkskundeleraar. Voor het eerst komt hij uit de coulissen om het leven op te klaren: een vertelling om te lachen. In ‘Opklaringen’ wordt de toeschouwer meegenomen in de gedachtengangen van een ogenschijnlijk scherpzinnige man die de controverse niet zal schuwen. Opklaringen, een beetje vochtig, maar wel interessant. Te zien op vrijdag 16 februari om 20.15 uur in het Dyka Vestzaktheater. De voorstelling is inmiddels uitverkocht.

Kernkoppen

De gebroeders Kern Koppen hebben voor het eerst een eigen theatershow ‘Stomp’. Wat is dat dan? Turbotaal en levensraps. Hoorspel uit een knoppendoos. Humor om te lachen. Guus van der Steen vertelt verhalen die vloeien, rijmen, en teruggrijpen naar sleutelmomenten in zijn bestaan. Was jij vroeger ook zo zo'n ukkie met reuzeplannen? Werd jouw kop ook begraven onder het hoofdkussen van je broer? Is jouw hart ook versnipperd in de keukenmachine van je eerste liefje? Het zijn van die dingen die iedereen kan herkennen. De voorstelling gaat over klein blijven en groot worden, over ontwikkelen en afstompen. Op het toneel wordt gehinkeld langs de grenzen van het absurdisme en jij vraagt je af: 'Is dit echt allemaal waargebeurd?' Kernkoppen staan op zaterdag 17 februari in het Dyka Vestzaktheater. De voorstelling begint om 20.15 uur.

The Swinging Stones

Op deze muzikale reis laten The Swinging Stones u kennis maken met hun veelzijdigheid wat repertoire betreft. Begonnen als barbershopkoor bestaat het repertoire inmiddels uit verschillende genres muziek. Nieuwe songs en choreografie is ingestudeerd en ‘oude’ songs zijn opgefrist. Samen met de enthousiaste dansers van Sportinn Steenwijk geven zij twee verrassende jubileumconcerten vol muziek, dans en spektakel. De concerten zijn op zaterdag 17 februari om 20.00 uur en zondag 18 februari om 14.00 in de Eleq Theaterzaal.

Pieter Derks

In zijn splinternieuwe voorstelling keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat je anderhalf uur lang op het puntje van je stoel houdt. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf. De voorstelling is op dinsdag 20 februari om 20.00 uur in de Eleq Theaterzaal.

Annie M.G.

Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical ‘Was Getekend’, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op dit succesvolle boek. De musical heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink en is inmiddels onderscheiden met verschillende musical award. Waaronder die van beste actrice voor Simone Kleinsma. De twee voorstellingen op 21 en 22 februari in De Meenthe zijn beide uitverkocht.

Blokzijl Klassiek

Op zondagmiddag 18 februari treedt het Nederlands Blazers Ensemble op in de Grote Kerk van Blokzijl tijdens Blokzijl Klassiek. Het concert begint om 15.30 uur.

Ook te zien in De Meenthe: Eva Crutzen op 22 februari. The Simon & Garfunkel Story op 23 februari. Malou Hagedoorn op 23 februari en Dummie the Mummie op zaterdag 24 februari.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop via www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.