abonneer nu
Theater

Gevestigde namen en nieuw talent in Rabo Theater De Meenthe

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 08:40
  • © Foto Erik van der Burgt

pinterestmail

Steenwijk - Deze week in Rabo Theater De Meenthe: In de Vlaamsche Pot, Daniël Lohues, Crescendo, Benjamin van der Velden, Film Brak, André Kuipers en Wilfried de Jong.

Maak opnieuw kennis met de gebeurtenissen in restaurant ‘In de Vlaamsche Pot’ van de hysterische eigenaar Karel (Bas Muijs) en zijn partner en chef-kok Luciën (Onno Innemee). Andere hoofdpersonages zijn de altijd op geld beluste Frits (Arijan van Bavel) en zijn grote liefde Dirkje (Bettina Holwerda), die niet altijd op even subtiele wijze laat merken dat ze niet van de avances van Frits gediend is. Alles lijkt rustig zijn gang te gaan, totdat een oude kennis (gespeeld door Sabine Beens) van Luciën langskomt … En van wie is trouwens die geheimzinnige reservering in de agenda? Deze voorstelling is te zien in op woensdag 14 maart om 20.00 uur.

Daniël Lohues

Daniël Lohues neemt u in deze nagelnieuwe voorstelling mee op zijn zoektocht waarbij hij juist vaak dingen vindt waar hij niet eens naar op zoek was. ‘Zoek je het vuur, blijkt het thuis te branden”. Onderweg vindt hij aanwijzingen in de natuur en het leven, heden en verleden. Daniël verweeft zijn inspirerende muzikaliteit met persoonlijke liedteksten en verhalen die vaak uit ons collectieve geheugen lijken geput. Deze voorstelling is te zien op donderdag 15 en vrijdag 16 maart, aanvang 20.00 uur.

Crescendo

Crescendo bestaat 100 jaar. Te gast is niemand minder dan het Groot Gieters Popkoor! Overgoten met een flinke dosis humor wisselen prachtige muziek, spetterende percussie, sketches en filmpjes elkaar in snel tempo af. Een feelfood show met zeker een lach maar ook met een traan, dus mis het dit keer niet. Deze jubileumshow is te zien op zaterdag 17 maart, aanvang 20.00 uur.

Benjamin van der Velden

Benjamin van der Velden een uitzonderlijk nieuw talent. Bijna had hij zijn leven achter de piano weggedroomd, maar de finale van een singer-songwritercompetitie heeft hem gered. Benjamin won diverse prijzen. ‘Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn.’ Kortom een talent waar je kennis mee moet maken. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 17 maart, aanvang 20.15 uur.

Film Brak (schrijversfestival)

Volg Lucas, die als emigrant de chaos ontvlucht van een uiteengevallen Noord Europa en op zoek is naar een boot om mogelijk een overtocht te ondernemen. Te midden van deze actuele crisissituatie ontmoet Lucas de doofstomme Amina, die zich prostitueert om te kunnen overleven. Een extra dilemma voor Lucas: moet hij verder reizen of bij Amina blijven. Deze film is onderdeel van het Schrijversfestival en te zien op dinsdag 20 maart, aanvang 20.15 uur.

André Kuipers (reprise)

André Kuipers geeft het publiek een unieke kijk in het leven van een astronaut. André vertelt over de jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken; leven en werken in het internationale ruimtestation ISS. Aan de hand van vele video’s en foto's neemt André u mee op een magische reis. Niets blijft onbehandeld en u krijgt precies te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! Dit theatercollege is te zien op woensdag 21 maart, aanvang 20.00 uur.

Wilfried de Jong (schrijversfestival)

De Jong werd bekend door zijn samenwerking met Martin van Waardenberg in het theaterduo Waardenberg en de Jong. Hij maakte voor de VPRO Sportpaleis De Jong en later, samen met Matthijs van Nieuwkerk, Holland Sport, waarvan hij van 2008 tot en met 2011 de enige presentator is. Hij presenteerde ook 24 uur met..., dat vanaf begin 2008 op Nederland 3 werd uitgezonden. Zijn liefde voor sport in het algemeen kwam verder tot uiting in een serie documentaires over de fans, hobbyisten en organisatoren van diverse amateursportevenementen. Deze lezing is onderdeel van het Schrijversfestival en te zien op woensdag 21 maart, aanvang 20.15 uur.

Ook te zien in De Meenthe: Sara Kroos op 22 maart (uitverkocht). Preuvenement op 23 maart. Wijn op 23 maart. The Big Revival op 24 maart. The Ramblers en Joke Bruijs op 25 maart. Mondiavisueel op 27 maart. Monoloog Angelique op 27 maart. Hendrik Groen op 28 maart (uitverkocht). Rob en Emiel op 29 maart. Martijn Kardol op 29 maart. Scrum op 30 maart. Boerenrock op 31 maart. Henk Schiffmacher op 3 april. Ma op 4 april.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.