abonneer nu
Theater

Scala start musicalgroep in Steenwijk

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 10:10
  • Musicalgroep van Scala. © Scala Centrum voor de Kunsten

pinterestmail

Steenwijk - Scala Centrum voor de Kunsten, Orca Theaterproducties en Rabo Theater De Meenthe starten een nieuwe musicalgroep in Steenwijk. De groep is voor jongeren van 10 tot 18 jaar, die zich willen bekwamen in het musicalvak: acteren, dansen en zingen.

‘We hopen veel enthousiaste theaterdieren te verwelkomen in deze nieuwe groep’, vertelt vakdocent en artistiek leider Gerrit Jan Rutgers, verantwoordelijk voor de musicalafdeling van Scala. ‘De eerste aanmeldingen zijn al binnen.’

Lessen

De lessen vinden plaats vanaf 1 oktober op de maandag van 16.30 tot 18.00 uur in De Meenthe. In 28 lessen werken de leerlingen toe naar een eindvoorstelling in het theater. Op maandag 17 en 24 september zijn er gratis proeflessen. Aanmelden voor de cursus en/of de proeflessen kan via www.ontdekscala.nl en www.demeenthe.nl.

In Steenwijk krijgen de leerlingen les van Yoanique Hillen, musicalactrice/zangeres die recent is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Daarnaast krijgen ze één keer in de maand les van een gastdocent die gespecialiseerd is in toneel, zang of dans.

De eindvoorstelling wordt met elkaar gemaakt. Leerlingen denken zelf mee over het verhaal, de scenes, de liedjes en het decor. De eindvoorstelling wordt volgend jaar mei opgevoerd op het podium van De Meenthe.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.