abonneer nu
Theater

Sinterklaas viert zijn verjaardag in De Meenthe

Geplaatst op Wednesday 5 December 2018 21:07
  • Het werd een geweldig sinterklaasfeest in De Meenthe, zondagmiddag. © Martijn Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - De hele zondagmorgen stuitert mijn zoon (4) al door de huiskamer, want vanmiddag gaan we naar Sinterklaas ‘op het podium’, zoals hij het zegt. Gelukkig blijkt zijn hieperdepieper-stemming niet voor niks, want de kinderklucht ‘De Verjaardag van Sinterklaas’ van Van Hoorne Entertainment stelt zeker niet teleur.

Locatie: De Meenthe, Steenwijk
Aantal bezoekers: 350
Waardering: ****

De vrolijkheid begint al bij binnenkomst in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk, waar het podium in kwestie zich bevindt. Overal hangen vrolijke Sinterklaas-slingers, wat bij de ingang op een blij ‘Kijk mama, Sinterklaas!’ kan rekenen. Dat-ie niet heel groot en van karton is, dat maakt niet uit.

Swingen

Al voordat de gordijnen open gaan, zit meneer op zijn zitverhoger te swingen op de Sinterklaasliedjes die in de Eleq Theaterzaal klinken. Vol ongeduld wachten hij en zijn mede-kleuters tot de gordijnen opengaan, net als de peuters en alle ouders, oma’s, opa’s, tantes en ooms in de zaal. En als dat eenmaal gebeurt, blijkt de voorstelling zich af te spelen in een kasteel, waar de Sint op bezoek komt om met 100 gasten zijn verjaardag te vieren. Karel de Kok, hoofdlakei Franciscus en hofdame Frandolien komen daar alleen vlák van tevoren achter, omdat Post Piet een beetje achter loopt met het bezorgen van de post. Grote paniek, want er moet nog taart gemaakt worden en wel 100 bedden opgemaakt.

Grappen en grollen

De benaming ‘kinderklucht’ is dan ook aardig toepasselijk; de grappen en grollen zijn niet van de lucht. Gelukkig zitten er ook weer wat stiekeme (stoute!) grapjes voor de grote mensen in, zoals het een fijne kindervoorstelling betaamt. Superleuk is ook dat er volop Sinterklaasliedjes voorbij komen, die door de aanwezigen – groot en klein – uit volle borst worden meegezongen. Maar het allerleukst is misschien toch wel de meet & greet na afloop van de voorstelling. Sinterklaas, Post Piet en Pruts Piet nemen alle tijd om met alle kinderen op de foto te gaan, waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Zoonlief is de koning te rijk wanneer de Sint de brief die hij van mijn spruit krijgt hardop voorleest.

Ik rij terug naar huis met een intens tevreden, eindelijk niet meer stuiterende kleuter op de achterbank.

Magda Dullemond

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.